Portrait of a smiling businesswoman

HEIC-tiedosto – mikä se on ja miksi se on hyödyllinen?

Yksi nykypäivän digitaaliseen aineistonhallintaan liittyviä innovaatioita on HEIC (High Efficiency Image Format), huippuluokan kuvatiedostomuoto, joka on suunniteltu tarjoamaan kuvan pienennys kuvanlaadusta tinkimättä.
 
HEIC hyödyntää kuvien pienentämisessä kehittyneitä tiivistysalgoritmeja, joiden avulla tiedostokokoja voidaan pienentää merkittävästi säilyttämällä kuitenkin kuvan alkuperäinen selkeys ja yksityiskohtaisuus.
 
Yksi HEIC-kuvatiedostomuodon merkittävimmistä ominaisuuksista on sen luontainen tuki esikatselukuville. Esikatselukuvilla on tärkeä rooli DAM-ratkaisussa, sillä ne tarjoavat nopean esikatselun kuvista ilman, että tiedostoa tarvitsee avata. Tuen ansiosta DAM-ratkaisun käyttäjät voivat nauttia nopeammasta aineistojen selaamisesta ja näin tehokkaammasta aineistojen hallinnasta.HEIC:n esikatselukuvien tuen tuomia etuja ovat mm.:
  • Nopea visuaalinen esitystapa: Käyttäjät voivat tunnistaa ja paikantaa tiedostot nopeasti
  • Parempi käyttäjäkokemus: Esikatselukuvat tehostavat työtä, kun tiedostojen etsimiseen kuluu vähemmän aikaa
  • Optimoitu tallennus: Pienoiskuvat vievät huomattavasti vähemmän tilaa, kuin täysikokoiset kuvat
Digitaalisen toimintaympäristön kehittyessä mediapankkiratkaisujen on sopeuduttava uusiin teknologioihin ja tiedostomuotoihin – HEIC ja muut monipuoliset tiedostomuodot parantavat digitaalisen aineistonhallinnan kokemusta.
 
Tiesitkö, että ImageBank X tukee HEIC:tä, kuten myös laajaa valikoimaa myös muita erilaisia tiedostomuotoja? HEIC:n ohella ImageBank X -mediapankki integroituu saumattomasti tiedostomuotoihin, kuten JPEG, PNG, SVG, MP4, MOV sekä PDF.Heräsikö kysyttävää, tai haluaisitko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä: https://imagebank.fi/yhteys/
 
 

Varaa maksuton esittely ImageBank X -mediapankista

Tags: No tags
0

Comments are closed.