Blogi-1

15 syytä hankkia mediapankki

Mitä hyötyä aineistopankkiratkaisusta on yrityksellesi? Mitä kaikkea sillä voi tehdä?

Digital Asset Management (DAM) -järjestelmä on tehokas ratkaisu kuvien, videoiden ja muiden digitaalisten mediatiedostojen tallentamiseen, hallintaan ja jakamiseen. Tässä 15 tärkeintä ominaisuutta, jotka digitaalinen aineistonhallinta tuo yrityksellesi:

 1. Keskitetty ja turvallinen sijainti kaikille yrityksesi digitaalisille tiedostoille. Säästä aikaa ja rahaa järjestämällä aineistot haluamallasi tavalla tiimisi kesken, jolloin kaikki tietävät mistä ja miten materiaalit löytyvät.

 2. Lisää työn tehokkuutta löytämällä välittömästi juuri etsimäsi tiedostot käyttämällä metatietoja, kategorioita tai hakutoimintoa.

 3. Pidä kirjaa tiedostojen historiasta ja tilastoista – käytä digitaalisia tiedostoja, kuvia ja videoita uudelleen niiden hyödyn maksimoimiseksi.

 4. Löydät etsimäsi materiaalin nopeasti kun kaikki aineistopankin tiedostot on merkitty kätevästi metatiedoilla. Metatietoja voivat olla esimerkiksi vaikkapa tuotenumero, valokuvaajan nimi tai mikä tahansa muu luokittelutieto. Tehokas laajennettu haku auttaa sinua löytämään tarvitsemasi tiedostot nopeasti.

 5. Automatisoi työnkulkuja; yksinkertaista sisällön luonti- ja jakeluprosesseja sisäänrakennetuilla työkaluilla.

 6. Vähennä tuotannon viivästyksiä ja kustannuksia määrittämällä tehtävät ja käyttöoikeudet sisäisille ja ulkoisille käyttäjäryhmille.

 7. Kontrolloi milloin kuvia tai dokumentteja voidaan jakaa ja katsella asettamalla jaetuille tiedostoille vanhentumispäivämäärät.

 8. Lisää tehokkuutta integroimalla aineistopankkisi muihin ohjelmistoihin, kuten esimerkiksi sisällönhallintajärjestelmään tai ERP-järjestelmään.

 9. Pysy ajan tasalla tiedostojen käytöstä. Anna käyttöoikeuksia käyttäjille ja tiedät aina kuka käyttää yrityksesi digitaalisia tiedostoja.

 10. Säästä aikaa myös matkoilla – ota käyttöön mobiilisovelluksemme ja pystyt lisäämään kuvia ja tiedostoja aineistopankkiin silloinkin, kun et itse ole työpöydän ääressä.

 11. Pidä tiedostosi turvallisesti DAM-järjestelmässä kun teet yhteistyötä sisäisten käyttäjien ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

 12. Lisää tekijänoikeudet tai yhteystiedot kuviin ja tiedostoihin, jotta ulkoiset osapuolet voivat ottaa yhteyttä oikeaan henkilöön ennen niiden käyttöä.

 13. Merkitse aineistopankkiin ladatut kuvat automaattisesti esimerkiksi valokuvaajan kameran EXIF-sijaintitiedoilla.

 14. Hallitse brändiäsi. Digitaalisella aineistopankilla on tehokkaat ominaisuudet brändinhallinnan varmistamiseksi. Käytä aineistopankkia organisaatiosi visuaalisen ilmeen brändiportaalina.

 15. Jaa ja julkaise digitaalisesti. Aineistopankki pitää kaikki tiedostosi yhdessä paikassa, mutta mahdollistaa niiden siirtämisen sosiaalisiin kanaviin, sisällönhallintajärjestelmiin, markkinointiautomaatioratkaisuihin ja kolmannen osapuolen palveluihin.

Comments are closed.