preloader

Topp 15 mediabank och DAM fördelar

Topp 15 mediabank och DAM fördelar
Generell

Topp 15 mediabank och DAM fördelar

Vilka är fördelarna med digital asset management system? Vad gör digital asset management egentligen?

Digital Asset Management (DAM) är en kraftfull teknik för lagring, hantering och delning av bilder och andra digitala mediefiler. Här är en lista över de främsta 15 fördelar som digital asset management system kan göra:

 1. Central och säker plats för alla dina digitala filer och innehåll. Helt enkelt organisera dina tillgångar på ett sätt som är meningsfullt för ditt lag, så alla vet hur man hittar vad de behöver när de behöver det.
 2. Öka effektiviteten genom att hitta den exakta filen du letar efter direkt genom att använda metadata, kategorier eller sökfunktion.
 3. Håll reda på dina filer historia och statistik – använd dina digitala filer och videoklipp om du vill maximera tillgångsanvändningen.
 4. Hitta filer snabbt med specifika metadata taggade i filen; till exempel fotografering, produktbroschyr, produktnummer och mer. Kraftfulla utökade sökalternativ hjälper dig att hitta de filer du behöver snabbt.
 5. Automatisera arbetsflöden; effektivisera innehållsskapande och distributionsprocesser med inbyggda verktyg.
 6. Minska produktionsförseningar och kostnader genom att tilldela uppgifter och användarrättigheter till interna och externa lag.
 7. Kontrollera när foton eller dokument kan distribueras och ses genom att ange utgångsdatum för dina filer.
 8. Öka effektiviteten genom att integrera ditt digitala kapitalhanteringssystem med annan företagsprogramvara. Dra filer direkt från DAM i Adobe InDesign, ditt CMS och mer.
 9. Var informerad om användningen och visning av dina digitala filer. Genomför digitala rättigheter för att veta exakt vem som använder digitala filer, bilder och videor.
 10. Spara tid under resan – använd mobilfunktionen genom att använda vår mobilapp för att lägga till digitalt material medan du är borta från skrivbordet.
 11. Håll filer säkert underhållna i DAM-systemet medan du samarbetar med interna och externa team.
 12. Bifoga upphovsrätt eller kontaktinformation till varje bild eller fil så externa parter kan kontakta rätt person före användning.
 13. Markera automatiskt uppladdade bilder med t.ex. fotografer kamera EXIF data.
 14. Hantera brand på rätt sätt. DAM-system har robusta funktioner för att säkerställa effektiv brandhantering. Hantera din brand webbportal för användare och viktiga intressenter för att komma åt de filer de behöver. Skapa en anpassad kategori med riktlinjer för företagets varumärke för att säkerställa att användarna följer dessa villkor.
 15. Dela och publicera digitalt. Digitala publiceringsverktyg i DAM behåller alla dina tillgångar på en plats, men låter dig driva dem till sociala kanaler, webbhanteringssystem, marknadsautomatiseringslösningar, distributionstjänster från tredje part med mera.

Skicka ett meddelande till oss och starta ditt projekt tillsammans!